onsdag, juni 06, 2007

Stickin´it to the man


Oroliga trottare har hört av sig till Trottnewzredaktionen efter att ett inlägg från Lord Läder på Trottinbloggen hävdat att ingen medhavd alkohol får tas med in på Trottingområdet i år. Det här är ett klassiskt dilemma för det svenska folket som i århundraden tvingats smussla med sprit på dansbanor och i folkparker. Uppfinningsrikedomen har varit stor med bl.a. fickpluntor och gräddpimplande i arsenalen.

Trottarna har hitills varit förskonade från detta trams men nu verkar det tyvärr som att plaststölen är redo att göra sitt intåg i trottingtältet. Trottnewz tiger inte still utan passar på att tipsa om några klassiska knep för att bli packad utan att vara hänvisad till arrangörernas öltält. Först ut är det s.k. munspelshållartricket.

Munspelshållartricket (fig 1) är en utveckling av fickpluntsmetoden vars brist är att rusdrycken, för att kunna inmundigas, måste tas fram ur kavajen. Risken för upptäckt vid denna exponering är betydande. En rak fickplunta bör således helst undvikas.

Munspelshållartricket går till så att en slang (a) dras från pluntan (b) till munspelshållaren (c). Närhelst alkoholsuget blir för stort växlar trottern snabbt över från vers till stick och för munnen mot munspelshållaren. Under några takter är det sedan enkelt att suga i sig några droppar sponken medan man improviserar sitt munspelssolo. Från utsidan är arrangemanget i princip omöjligt att upptäcka (fig 2).

Har du fler tips på hur man krökar billigt på festival? Tipsa Trottnewz! Det kan löna sig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tältpinnarna rymmer 12 liter bäsk.

Anonym sa...

Är muspelstricket vanligt?

Det här förklarar äntligen varför vissa som spelar munspel bara låter som de andas tungt genom dem - med korta pauser emellan.

Den renläriga trottredaktören. sa...

Vill dra mig till minnes ett år då Mys-Mats inmudigade en avsevärd mängd kazoo. Har han kvar apparaturen?