söndag, juli 06, 2008

Ciao Ciao Italia



”Succé!” Så beskriver den italienska tidningen Gazzetta dello Trott uruppförandet av trottoperan Il Leffe på La Scala i Milano. Basso möttes av stående ovationer redan innan showen började. Fyra timmar senare, då verket var slutfört, ville applåderna aldrig tystna.

Il Leffe handlar om Leif, en helt vanlig yngling som efter föräldrarnas skilsmässa hamnar i dåligt sällskap. Resten av historien kan ni – hans liv kantas av småstölder, missbruk och besök hos socialtjänsten.

Efter framgångar med musikalfilmer som Chicago, Moulin Rouge och nu senast Mamma Mia verkar nu Hollywood vara intresserade av att göra en filmversion av Il Leffe. Trottnewz erfar att Universal skrivit kontrakt med Basso och att filminspelningen startar i höst. Vem som får huvudrollen som Leffe är ännu hemligt men Al Pacino sägs vara intresserad av att spela rollen som den frånvarande fadern. Kirsten Dunst och Britney Spears är namn som florerat för rollen som den prostituerade flickvännen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dala Allehanda ger föreställnigen fyra näverstövlar i betyg. Det är samma betyg som Robert Wells fick senast, så nog doftar det succe om detta arrangemang!

Anonym sa...

Om man får drömma:
Leffe – Jim Carrey
Fadern - Stallone
Flickvän#1 - Courtney Love
#2 - Zeta Jones
#3 - Paris Hilton
Berättarröst - John Cleese